Club Chin Chin in Zandvoort

Hoe ziet de directe omgeving rond club Chin Chin in Zandvoort er uit?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij de omgeving verkend, foto’s en filmpjes gemaakt.

Club Chin Chin  ligt evenals club 023 in het centrum van Zandvoort. Zandvoort is vooral een toeristische trekpleister. Vanuit de hele wereld komen toeristen naar Zandvoort. Dat verklaart ook de veelheid en diversiteit van de restaurants die aanwezig zijn op de weg naar Zandvoort toe en in Zandvoort zelf. Deze variëren van Hollands, Aziatisch tot Zuid-Amerikaans. Daarnaast vallen de vele Beach Hotels, het Gran Dorado recreatie c.q. vakantie park, het Casino, het circuit van Zandvoort en de campings voor al op. Zandvoort is gelegen in het duingebied, en ligt pal aan de kust al waar de mensen heerlijk kunnen vertoeven op het Zandvoortse Strand met vele strandtenten en strandhuisjes. Om bij de Chin Chin te komen moet je eerst de winkelstraat doorlopen.

Is er veel concurrentie tussen de clubs in Zandvoort onderling?

Wij zullen deze vraag beantwoorden door te kijken naar het aantal clubs in de omgeving en deze vraag te stellen aan de bedrijfsleider. 


Het concurrentieniveau in Zandvoort is niet hoog. In de directe omgeving van de club Chin Chin zijn er  ongeveer 3 clubs te vinden. Deze 3 clubs richten zich op een andere leeftijdsgroep. Club Jade bijvoorbeeld, heeft voornamelijk 18+ in huis. Bij Chin Chin komen met name de jongeren van 16 jaar.

De Chin Chin is de langst bestaande club, al zo’n 40 jaar. Het heeft naamsbekendheid in Zandvoort en ook ver buiten Zandvoort en is een populaire ontmoetingsplaats voor jongeren. Volgens de bedrijfsleider van de Chin Chin maken bezoekers best wel eens een uitstapje naar andere clubs in Zandvoort, maar uiteindelijk keert men altijd weer terug naar het vertrouwde Chin Chin.
Waarom heeft de Chin Chin zich in Zandvoort gevestigd?

Wij zullen deze vraag beantwoorden uit de antwoorden die wij hebben gekregen vanuit het interview met de bedrijfsleider.

Zandvoort had 40 jaar geleden eigenlijk nog geen discotheken. De grond was toen niet duur, de eigenaar was een geboren en getogen Zandvoorter en hij zag zijn kans schoon een eigen discotheek te beginnen. Hij had gemerkt dat er veel behoefte aan een discotheek was, voornamelijk voor de jongeren die op de campings kwamen of die de zomers door brachten in de strandhuisjes. Chin Chin kreeg steeds meer naamsbekendheid en ging ook jongeren uit omliggende gemeentes aantrekken. Vanuit de campings is Zandvoort gemakkelijk bereikbaar. Daarbij werd Zandvoort ook steeds populairder onder de toeristen.

Zou er eventueel nog zo’n club bij kunnen als je kijkt naar de vraag en het bestaande aanbod?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij de bedrijfsleider geïnterviewd.

De vraag naar een nieuwe club is heel erg seizoensgebonden. Clubs in Zandvoort zitten in het zomerseizoen overvol en ’s winters moeten zij het hebben van de vaste bezoekers. Een nieuwe club zou dus vooral afhankelijk zijn van toeristen en het is maar de vraag of zij dan het winterseizoen voldoende clientèle hebben om rendabel te zijn.